Jopas on aikaa kulunut viime päivityksestä! Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua niin koirarintamalla kuin muussakin elämässä puolessa vuodessa.

Yasson kanssa ollaan käyty kevään aikana tokokokeissa hakemassa kaivattuja ykköstuloksia. Ruudun ja ohjatun noudon kanssa on ollut epäselvyyksiä koetilanteissa, ja monessa kokeessa ykköstulos jäi näistä nollista kiinni. Mutta silloin kun homma toimii niin se myös toimii, ja tulihan ne tarvittavat kolme kappaletta ykkösiä saatua kokoon ennen viiden vuoden ikää! Eka ykkönen on parin vuoden takaa ajoilta ennen armeijaa, ja nyt toukokuussa tuli toinen ykkönen Hyvinkäältä 23.5. saksanpaimenkoirien tokomestaruuskokeista pistein 262,5. Samalla Yasso voitti saksanpaimenkoirien tokomestaruuden ja sai 15kg Royal Caninin sakemanniruokaa, hienon pokaalin ja kultaisen mitalin! Kolmas ykkönen saatiin Kajaanista 6.6. huimilla pisteillä (317/320), luokkavoiton ja kunniapalkinnon lisäksi mukaan lähti Suomen tottelevaisuusvalion arvo. Hyvä oma pikku-Jaskani <3

 

23.5.2010 Hyvinkää, tuomari Hannele Pörsti

istuminen ryhmässä: 10

paikalla makaaminen ryhmässä: 10

vapaana seuraaminen: 10

seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5

luoksetulo, seisomen ja maahanmeno: 8

lähettäminen määrätylle paikalla, maahanmeno ja luoksetulo: 0

ohjattu noutaminen: 10

metalliesineen noutaminen esteen yli: 10

tunnistusnouto: 10

kauko-ohjaus: 8

EVL1 262,5p

 

6.6.2010 Kajaani, tuomari Allan Aula

istuminen ryhmässä: 10

paikalla makaaminen ryhmässä: 10

vapaana seuraaminen: 9,5

seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5

luoksetulo, seisomen ja maahanmeno: 10

lähettäminen määrätylle paikalla, maahanmeno ja luoksetulo: 10

ohjattu noutaminen: 10

metalliesineen noutaminen esteen yli: 10

tunnistusnouto: 10

kauko-ohjaus: 10

EVL1 317p, KP, TK4, FI TVA

 

Suojelukisoissakin käytiin näiden kokeiden välissä 29.5. molempien koirien kanssa. Kisat oli Imatralla alaosaston omalla kentällä ja tuomarina toimi Reijo Kojo. Yasso sai SchH3:sta hienon ykköstuloksen pistein A97, B95 ja C90. Jälki oli meni todella hyvin, kulmat se olisi saanut ottaa vielä hieman paremmin. Tottiksessa ei liikevirheitä, noudoissa törmäsi tuodessa ja yleisesti ottaen tottis kaipaa enemmän energiaa, mutta teknisesti erittäin hyvää tekemistä. Puruissa Yasso olisi saanut olla paremmin paketissa, hallinta rakoili ja se johti mm. siihen että Yasso alkoi häiritä maalimiestä vartioinneissa ja meinasi selkäkuljetuksessa livistää ennen aikojaan. Puruotteet olivat koko kokeen ajan hyvät ja muutenkin Yasso teki energisen suojelusuorituksen. Tästä on hyvä jatkaa syksyn SM-koitoksiin.

Capo teki samassa kokeessa SchH1 pistein A85, B93 ja C81. Jälki on meillä vielä kesken, joten olen tyytyväinen Capon koesuoritukseen. Se pysyi jäljellä koko ajan, meni kulmat varmasti ja ilmaisi esineet hyvin, mutta itse jäljestäminen saisi olla huomattavasti tiivimpää ja tarkempaa. Capo lähti jo paalulta häntä tötteröllä heiluen, joten kovin tarkkaa työskentelyä en odottanutkaan, toivoin vain koko ajan että sitä kiinnostaisi ajaa loppuun asti. Viimeinen suora oli vastatuuleen ja siinä se ajoi aivan liian korkealla nenällä. Ensimmäistä kertaa ajoin sen kanssa 10m liinalla ja ilman yhtään ruokaa jäljellä, joten siihen nähden se meni mielestäni hyvin. Tottiksissa ei tapahtunut kummoisempia liikevirheitä, luoksetulossa jouduin antamaan kaksi sivulletulokäskyä ja tasamaa- ja hyppynoudoissa Capo alkoi irrotuksen jälkeen haukkumaan. Teknisesti ihan hyvää tekemistä mutta Capollekin lisää energiaa ja voimaa suorituksiin. Puruissa Capo aiheutti ohjaajalleen pientä verenpaineennousua, kun heti paon ensimmäisessä irrotuksessa jouduin antamaan kolme käskyä. Kolmannesta käskystä lopulta irrotti hitaasti ja tahmeasti, mutta onneksi irtosi kuitenkin. Loputkaan irrotukset eivät olleet puhtaat, joten niistä rapisi pisteitä. Muuten Capo teki ihan ok-hallintaa, vartioinneissa se saisi haukkua jatkuvammin ja olla hieman tarkkaavaisempi maalimiestä kohtaan. Treenisuunnitelma on suht selkeä ennen seuraavaa koitosta, joka näillä näkymin on elokuun alussa!