Lunta tulee taivaan täydeltä, eikä ulkona ole aura-autojen lisäksi yhtään liikkujaa. Niinpä tämän tänä vuonna harvinaislaatuiseksi osoittautuneen lumituiskun aikana on hyvää aikaa päivitellä kuulumisia.

Capolle tuli ensimmäinen naisvieras kylään viime viikolla. Astutus onnistui mainiosti heti ensimmäisenä vierailupäivänä, mutta valitettavasti narttu karkasi avomieheltäni ulko-ovesta seuraavan päivän illalla ollessani itse yövuorossa sillä seurauksella, että ohiajanut auto ja koira sattuivat samaan risteykseen samaan aikaan. Onneksi ei käynyt pahasti taajamanopeuksilla, ja narttu sai seuraavalla viikolla uudet ristisiteet toiseen takakoipeensa. "Pikkumusta" eli uuden koiven saanut narttu viettää nyt laumassamme hieman pidemmän ajan kuin oli alunperin tarkoitus, ainakin tikkien poistoon asti eli joulukuun alkupuolelle. Katsotaan miten astutuksen ajankohta onnistui, ja miten paljon auto-onnettomuuden aiheuttama stressi on vaikuttanut nartun halukkuuteen säilyttää mahdolliset pennun alut mahassaan.

Eläinlääkärin mukaan mahdollisen tiineyden näin alkuvaiheessa annetut lääkitykset eivät vielä vaikuta pentujen kehitykseen, ja leikkauksen jälkeinen antibioottikin on sellainen, ettei sillä ole vaikutusta pentuihin missään vaiheessa tiineyttä. Urhea narttu ei ole tarvinnut kipulääkettä sitten leikkauspäivän, mikä on erittäin positiivista, sillä kipulääkkeellä on erinäisten rottakokeiden tulosten mukaan vaikutusta sikiön normaaliin kehitykseen. Kolmen-neljän viikon päästä pitäisi nähdä, onko nartulla lisää pikkumustia masussa, vai onko luonto päättänyt säästää narttua enemmiltä rasituksilta.

Devi on tokoillut viime aikoina ahkerasti, ja tuloksina ovat olleet yksi AVO2 ja kaksi AVO1 -tulosta. Viimeistä AVO1:stä lähdetään joulukuussa metsästämään Varkaudesta, joskin näillä lumi- ja loskakeleillä lyhytkarvaisen parsonneidin treenaaminen ulkosalla on hieman haasteellista... Ainakin kaikki sellaiset liikkeet, missä maha ottaa kosketusta kylmään maahan. Yäk, sanoo Devi.

"Ylivieskan Cora" tulee takaisin laumaan näillä näkymin joulukuussa taas joiksikin kuukausiksi treenattavaksi. Keväällä mennään sitten luustokuviin ja katsotaan niiden perusteella, mikä neitosen tulevaisuus tulee olemaan.