Thiarco Encore, tutummin Cora, saapui taas laumaa vahvistamaan hieman ennen joulua. Tyttö on kasvanut kovasti, ja säkä näytti kotimittauksessa olevan 61,5cm. Aika kookas narttu Corasta kasvoi, ei onneksi pitäisi enää korkeutta kasvaa. Painoa oli joulukuun alkupuolella 31,5kg.

Puruja ollaan ehditty treenata kahteen otteeseen joulukuun puolella, kiitos maalimiehelle treeneistä! Kesällä reilu puolivuotiaana Cora ei meinannut pihahtaakaan, kun käytiin ensimmäiset purut ottamassa elokuun lopulla. Nyt 11kk ikäisenä otettiin kaksi reagointiharjoitusta hämärässä sisätilassa, ja heti ensimmäisellä kerralla alkoi kumea murina ja siitä vahvistettuna alkoi aktiivisesti haukkukin kajahtelemaan. Joulukuun kolmannet treenit on Coran sivuilla linkin takana. Mukavan oloinen narttu.

Tottiksia ollaan käyty ottamassa myös, lähinnä leikkimistä ja viettipohjan rakentamista. Ensimmäisistä treeneistä asti on ongelmana ollut väärällä tavalla pakkoon reagoiminen, jota olen nyt yrittänyt työstää. Cora ei vielä osaa reagoida toivotulla tavalla pakotteisiin (eli aktivoitumalla), mutta eteenpäin ollaan tässä muutamassa viikossa menty. Ollaan harjoiteltu eteenistumista sekä vietistä istumista ja maahanmenoa.

Capolla astutettavana käynyt musta narttu lähti kotiinsa muutama päivä sen jälkeen kun Cora tuli meille. Muutama päivä oltiin neljän sakemannin ja yhden terrierin kanssa sulassa sovussa kaksiossa :) Lenkillä tuli kerran nartuilla keskenään kinaa, mutta muuten elettiin suht rauhallisesti. Astutettavana ollut narttu ei luultavasti ole kantavana, mikä on ehkä ihan hyvä asia, niin saa rauhassa parannella polvensa ja selvitä kolarista ennen uusia koettelemuksia.

Devi kävi Varkauden tokokokeesta hakemassa kolmannen AVO1-tuloksen, ja sai koulutustunnuksen TK2. Seuraavaksi voittajaluokkaan kokemuksia keräämään! Tunnistusnoutoa ja kaukokäskyjä ollaan pikkuhiljaa alettu treenata, ja metallinoutokapula ollaan otettu "leikkeihin" mukaan.